Олег Скрипка: «Вітчизну не люблять, коли її не знають»

Tweet

_DSC0573

Музикант впевнений, що борщу треба поставити пам'ятник, а навколо Хортиці з унікальним рельєфом порадив проплисти на човні.

Що нового про Україну ви дізналися цього літа?

Цього літа я виступав під Одесою, десь в 30 км від міста, і був приємно шокований. Такого прекрасного пляжу я в житті ніде не бачив. В жодній країні світу! Білий чистий пісок, і ширина пляжу 100 метрів! Море, звичайно, - це інше питання. В Криму або на Середземномор'ї воно краще. Однак пляжу такої якості там не знайдеш. Ще мені розповіли про парк Софіївка в Умані. Розповідали, що це диво і туди варто поїхати. Там є і гроти, і підземні річки. І я собі поставив мету обов'язково там побувати.

І хочу розповісти ще про одне місце, яке я нещодавно відкрив для себе. Всім є добре відомим острів Хортиця. Але наскільки він унікальний, я зрозумів тільки після того, як проплив довкола нього на човні. Це неймовірне місце – на одному острівці є і гори, і степи, і ліси. Зовсім поруч індустріальне місто Запоріжжя. Але відпливаєш від нього зовсім недалеко і потрапляєш у заповідні місця. Місця настільки дикі, що ти ніби не на Дніпрі, а на Амазонці.

А що б ви в першу чергу показали друзям, які вперше приїхали в Україну?

Повів би в Лавру, на пляж на Трухановому острові, прогулявся б з ними по Хрещатику. Подарував би диски з українською музикою, а вдома нагодував би борщем. Взагалі, наш борщ і вареники в усьому світі дуже люблять. Тільки за них українцям можна звести пам'ятник.

Що для вас означає фраза: «Бути українцем»?

Бути українцем – це значить бути самим собою. Якщо ми живемо в Україні, значить ми автоматично є українцями. Але з іншого боку, бути українцем – це бути людиною освіченою, грамотною. Треба довідатися, що це за країна така. Неспроста кажуть, що знання – сила. Для того щоб бути щасливим, треба бути впевненим у собі. А щоб бути впевненим у собі, треба знати: хто ти, ким були твої пращури, що відбувалося раніше, що відбувається зараз і що буде робитися далі. Коли ти знаєш історію – картина навколо тебе складається ніби по-іншому, і ти стаєш упевненим в собі. І впевненість у собі дає успішність.

Виходить, що набагато приємніше бути патріотом! Але при цьому є люди, які живуть в Україні і не люблять свою країну. Точніше, в них такий діагноз: вони хотіли б любити Україну, але не знають, за що її любити! Україна – це велика країна. І в ній завжди можна знайти те, що подобається. У нас прекрасний і ландшафт, і клімат. Є і моря, і гори. Є гарні традиції, одяг і музика. Є за що любити!

Джерело: газета «Сегодня»

Tweet
Попереднiй запис
«Знай Україну»: сюжет на ICTV за 10 серпня
Наступний запис
Одеська область вражає результатами
Для того, щоб коментувати, потрібно бути авторизованим на сайті

Коментарів немає

Мультимедіа

Поради:

   

Перед участю у Проекті «Знай Україну» перевірте стан рахунку Вашого мобільного! Послуга надаватиметься, якщо баланс рахунку перевищуватиме 7,44 грн.

Надіслати запитання

Запитання i відповiді:

Дякуємо!
Ваше запитання було успiшно додано.
Як тільки його прогляне модератор, воно з'явиться на сайтi.

Не зареєстровані? Зареєструйтесь!

Вхід:

Е-пошта або телефон
Пароль

Забули пароль? Вам сюди .