Олег Скрипка: «Нам треба знати своє коріння і, одночасно, бути модерновими»

Tweet

Головний герой нашого проекту розповів, чому так важливо для усіх нас знайти Україну.

На презентації нового проекту «Знай Україну» Олег Скрипка не приховував, що відразу погодився на пропозицію стати його головним героєм.

Skryp2

«Я впевнений, що цей проект стане початком активного поглиблення знань українців про рідну країну. Адже у кожного сьогодні є мобілка, а послуга дуже доступна та зручна», – зауважив співак. 

А ще він закликав усіх українців якомога більше подорожувати світом, аби переконатися, що ми живемо в унікальній країні.

Решта думок Олега Скрики і не тільки – у відвертій розмові.

– Олеже, скажіть, чи добре ви вчилися у школі?

– Я був піонером-активістом: виносив піонерський прапор, грав на барабані, очолював піонерську дружину. Водночас, прогулював уроки і вмів дуже якісно списувати, і за це мені нічого не було. Я міг отримати золоту медаль, бо мав усі п’ятірки, але мене «завалили» з російської мови та літератури. 

– А який з предметів був найулюбленішим?

– Фізика та математика. З цих предметів я, навіть, перемагав на олімпіаді у місті та їздив на обласну. 

Взагалі, я завжди хотів бути вченим, а музикою захоплювався паралельно. Ніколи не міг собі й подумати, що нею можна серйозно займатися.

THE_6432

– Чому українцям варто знати більше про свою країну?

– Для того, щоб бути щасливим, треба бути впевненим у собі. А для того, щоб бути впевненим у собі, треба знати, хто ти є, звідки, хто твої предки, що робилося раніше, що робиться зараз і як воно буде далі. Коли ти знаєш це, загальна картинка у тебе складається. Це додає тобі успішності, слова твої набувають змістовності. 

Українці дуже погано знають Україну. Але вони дуже хочуть її любити. Втім, на заваді нам стоїть думка, що Україну нема за що любити. У цьому ми дійсно чемпіони. Я багато спілкувався з іноземцями: вони можуть дуже палко критикувати свою країну, але такого, аби вони її не знали, – я ніколи не зустрічав. 

Так, ми живемо у глобалізованому світі. Але ми не повинні забувати про своє коріння. Я – українець. Співаю українську музику, адаптувавши її під сучасний рок-стиль. Ось так потрібно намагатися робити всій Україні: знати своє коріння, і бути модерновим. Як на мене, це і є секрет успіху.

– На рекламних відео ви всюди у вишиванці. Скажіть, це одна й та сама, і скільки загалом вишиванок у вас є? 

– Був проведений кастинг моїх вишиванок компанією «Київстар», а точніше режисером з Австралії, якого звуть Джон. Я приніс п’ять вишиванок, з яких – три традиційних, і дві – у стилі модерн. На відео я у тій, яку подарував мені один хлопець після мого ді-джей сету в одному з клубів Луцька. Ця вишиванка з натурального полотна. Вона не біла, а кольору кави з молоком. І в кадрі це гарно виглядає. Так само вишивка, яка зроблена не червоними, а вишневими нитками. 

А ще була вишиванка в стилі галицького батяра. Вона також змагалася, але програла. Джон дуже ретельно оглядав кожну вишиванку незамуленим оком. Загалом у мене є їх близько десятка. 

Skryp1

– Ви багато подорожуєте світом. А Україною?

– Не так давно, два роки тому, я написав пісню «Відпустка». У ній пропагується відпочинок в Україні. Відтоді я наче став «жертвою» тієї пісні – і відпочиваю в Україні, бо знайшов у нас просто неймовірні куточки.

Наприклад, Асканія-Нова. Були там? Це просто неймовірне місце. І у нас таких чимало. Про них просто треба дізнатися і побувати там.

– Чи є місце в Україні, а можливо і не одне, де ви завжди хотіли б побувати, однак досі не виходило?

– Я дуже хочу відвідати Софіївку в Умані. Також хочу спуститися в Кримські печери. Мені розповідали, що там розкішно. А ще – походити ретельно Карпатами. 

Tweet
Попереднiй запис
Знавцю третього дня проекту «Знай Україну» підказувала донька
Наступний запис
Знавець 2-го дня з Мукачева поділилася секретом успіху

Коментарів немає

Мультимедіа

Запитання i відповiді:

Дякуємо!
Ваше запитання було успiшно додано.
Як тільки його прогляне модератор, воно з'явиться на сайтi.

Не зареєстровані? Зареєструйтесь!

Вхід:

Е-пошта або телефон
Пароль

Забули пароль? Вам сюди .

Щоденник:

Денис, Знавець 28-го вересня
Денис, Знавець 28-го вересня
 В мене неодноразово…
Анатолій, Знавець 27-го вересня
Анатолій, Знавець 27-го вересня
 В школі я мав відмінні…