Українці зізналися, наскільки добре вони знають рідну країну

Tweet

Час від часу ми проводимо дослідження, в яких ставимо запитання, абсолютно непов’язані з телекомунікаціями.

Так, нещодавно ми запитали українців про їхні знання. Насамперед, про Україну.

Всього 6 невимушених запитань – і відповіді, які примусили нас замислитися. Більше того, саме думки українців спонукали нас створити проект «Знай Україну».

shutterstock_63866428_3

Зважте самі: 90% з нас переконані, що українці повинні знати власну історію, культуру, географію, славетних постатей та сучасних героїв.

Водночас, лише 14% відповіли ствердно, що ми маємо відповідні знання. Ще 41% – майже ствердно. Стільки ж сумніваються, що ці знання в українців взагалі є.

Більше того, коли ми запитали, як ви особисто знаєте історію, культуру, географію України і т.д., то отримали вкрай неочікувану відповідь. Майже 60% українців відповіли, що їхні знання поверхневі. Ще 19% – що погано знають Україну.

Абсолютно протилежними були відповіді на запитання, чи хочуть українців знати більше про країну, в якій живуть. Лише 21% з опитаних запевнили, що їм це не потрібно. Втричі більше – зазначили, що хочуть знати більше про Україну і готові до нових відкриттів. І це дуже приємно.

З опитування ми дізналися ще дещо цікаве. Наприклад , що нову інформацію про Україну ми отримуємо вкрай хаотично – переважно, раз на місяць, півроку чи навіть рік. Чимало з нас взагалі не може пригадати, коли саме дізнавався щось новеньке на цю тему.

Інфографіка

Такі справи :)

Що ж, тепер, протягом 3 місяців, українці мають змогу не тільки примножити свої знання про Україну, а й отримати почесне звання знавця України та цінні подарунки.

Джерело: кількісне дослідження GFK Ukraine у II кварталі 2012 року, вибірка — 1800 респондентів, міста 50 тис.+

Tweet
Попереднiй запис
Від любові до знання
Наступний запис
Жанна Пархоменко: «Українці хочуть знати про Україну більше»
Для того, щоб коментувати, потрібно бути авторизованим на сайті

Коментарів немає

Мультимедіа

Поради:

   

Перед участю у Проекті «Знай Україну» перевірте стан рахунку Вашого мобільного! Послуга надаватиметься, якщо баланс рахунку перевищуватиме 7,44 грн.

Надіслати запитання

Запитання i відповiді:

Дякуємо!
Ваше запитання було успiшно додано.
Як тільки його прогляне модератор, воно з'явиться на сайтi.

Не зареєстровані? Зареєструйтесь!

Вхід:

Е-пошта або телефон
Пароль

Забули пароль? Вам сюди .